top of page

Termeni și Condiții

Prezentul document, denumit „Termeni și condiții” are rolul de a reglementa activitatea de pe pegrel.com , atât din punct de vedere al vânzătorului, cât și din cel al cumpărătorului. Precizăm că toate cele redate în continuare au fost redactate în perfectă conformitate cu legislația din România ce vizează buna desfășurare a activităților comerciale și a bunei relații între vânzător și cumpărător.

Termenii și condițiile prezente în acest document se adresează cumpărătorului și vor face parte din contractul de vânzare-cumpărare a produselor de pe site-ul pegrel.com. Prezentul document specifică și clarifică drepturile și obligațiile vânzătorului (furnizor) și ale cumpărătorului (client, consumator).

1. Definiții

Termenii și condițiile generale prevăzute în continuare se vor aplica tuturor vânzărilor de bunuri de către PEGREL și partenerii săi, prin intermediul magazinului virtual climahub.ro către Cumpărător și pot fi revizuite oricând de către PEGREL în acord cu politica sa de afaceri, cu evoluția pieței de profil, precum și raportat la orice alți indicatori pe care vânzătorul îi ia în calcul la elaborarea propriei strategii de dezvoltare comercială.

Astfel, următorii termeni vor însemna:

Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Vânzător – PEGREL, cu denumirea comercială S.C PEGREL S.R.L., având sediul social în Suceava Rădăuți

Bunuri – orice produse din magazinul virtual menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător Cumpărătorului.

Comandă – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător, prin care Vânzătorul este de acord să livreze Bunurile și Cumpărătorul este de acord să primească aceste Bunuri și să facă plată acestora.

Contract – o Comandă confirmată de către Vânzător.

2. Documente contractuale

Prin lansarea unei Comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile. Comanda va fi compusă din următoarele documente:

 • Comanda (împreună cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice.

 • Termeni și condiții

 • Acord prelucrare date personale

Dacă Vânzătorul confirmă Comanda, acest lucru implică o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea Comenzii de către Vânzător se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în nici un moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail). Prețurile produselor din comandă sunt valabile 3 zile lucrătoare de la data înregistrării comenzii.

Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului astfel încheiat.

3. Obligațiile vânzătorului

 • Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele și specificațiile Cumpărătorului exprimate în Comandă;

 • Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către Vânzător, fără o anunțare prealabilă. Descrierile produselor pot fi incomplete, însă vânzătorul face eforturi de a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru că produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat;

4. Responsabilități:

 • Vânzătorul se obligă să expedieze Bunurile și Serviciile în sistem de curierat door-to-door către Cumpărător.

 • Vânzătorul se eliberează de riscurile și responsabilitățile asociate cu Bunurile și Serviciile în momentul predării acestora către reprezentantul Cumpărătorului.

 • Vânzătorul va asigura ambalarea corespunzătoare a Bunurilor și Serviciilor și va asigura transmiterea documentelor însoțitoare.

 • Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi că rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.
  Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții și/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

 • Vânzătorul nu își asumă responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate pe site. Imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile și descrierile expuse pe site în orice mod, datorită modificării caracteristicilor și design-ului fără notificare prealabilă. Vânzătorul își rezervă dreptul să completeze și să modifice orice informație de pe site fără notificare prealabilă.

 • Vânzătorul nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial său integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă sau nu sunt disponibile.

 • În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, Vânzătorul își alocă dreptul de a anula livrarea respectivului produs și de a anunța clientul în cel mai scurt timp despre eroarea apărută, dacă livrarea nu s-a efectuat încă.

 • Vânzătorul nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării anumitor link-uri publicate pe site.

 • Conținutul site-ului (texte, descrieri tehnice ale produselor, imagini, etc) este alcătuit cu ajutorul reprezentanților mărcilor în România. Prin urmare, PEGREL nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea descrierilor produselor prezentate pe site, acestea fiind puse la dispoziția noastră de producător.

5. Soluționarea comenzii

După înregistrarea comenzii vei primi prin e-mail un răspuns automat de confirmare a inregistrarii. De regulă, comenzile primite până în ora 14:00 sunt procesate în aceeași zi sau în următoarea zi lucrătoare. În general, produsele comandate sunt livrate în termen de  2 – 15 zile lucrătoare.

6. Transferul proprietății

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului în locația indicată în comandă (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). În cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării eventualei contravalori a acestora.

7. Prețuri și valabilitatea reducerilor

Prețurile sunt finale și includ taxa pe valoarea adăugată (TVA – 19%) în conformitate cu legislația din România. Livrarea se efectuează întotdeauna împreună cu factura corespunzătoare. Dacă ai produse comandate, prețul este în concordanță cu cel cu care ai comandat produsele, indiferent dacă acesta va suporta schimbări ulterioare. Cumpărătorul are posibilitatea de a afla valabilitatea comenzii și prețul acesteia înainte de a plasa comanda.

8. Facturare și plăți

Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform cu legislația în vigoare.

Pentru o corectă comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumpărătorului îi revin obligațiile de a-și actualiza ori de câte ori este cazul datele din Contul său și de a accesa informațiile și documentele aferente fiecărei Comenzi existente în Cont.

9. Livrarea produselor

Livrarea se face prin curie Coletul ajunge direct la adresă în 2 – 15 zile lucrătoare.Dacă pachetul nu poate fi livrat (destinatarul nu răspunde, adresa specificată de către tine este greșită, etc), vei fi contactat telefonic de către curier. Dacă nu se poate lua contact cu destinatarul, coletele rămân la curierul zonal 7 zile, după care revin la Expeditor.

Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care produsul nu se mai află pe stoc veți fi înștiințat și produsul comandat poate fi înlocuit cu unul asemănător la solicitarea clientului.

În cazul în care la recepția coletului sesizați urme de proastă manipulare pe ambalaj, este necesară întocmirea unui proces verbal împreună cu curierul. De asemenea, în cazul în care produsul prezintă urme de avarii pe suprafață sau interior, vă solicităm ca în termen de 48 de ore de la primirea coletului să ne anunțați printr-o notificare scrisă la adresa de e-mail: pegrelsrl@gmail.com sau telefonic la: 0730581340

Nu suntem răspunzători pentru expedieri întârziate, pierderea, distrugerea, deteriorarea, nelivrarea sau livrarea greșită a unei expedieri sau a unei părți din aceasta în cazul în care sunt generate de următoarele situații/circumstanțe independente de voința noastră, dar nelimitându-se la acestea:

 • blocaje rutiere (căderi de copaci, stânci, coliziuni în lanț), surpări de teren în apropierea șoselei;

 • căderi de poduri, astupări de tunele montane, deraierea trenurilor în apropierea șoselei, blocări naturale, greve neautorizate, revolte spontane regionale, condiții meteorologice nefavorabile bunei desfășurări a itinerariului propus;

 • cauze naturale: seisme, cataclisme, furtuni devastatoare, tornade, incendii naturale, inundații, deversări de fluvii, părăsiri de albii etc;

 • cauze umane: starea de război, starea de asediu, etatizarea forțată (trecerea în proprietatea statului), revoluții, revolte populare etc;

 • nerespectarea comenzilor de către furnizori și terți.

10. Garanția produselor

PEGREL oferă certificate de garanție pentru produsele comercializate, acestea fiind trimise odată cu factura fiscală și cu produsele comandate. Condițiile de garanție sunt în conformitate cu Legea 449/2003 și O.G. 21/1992. La solicitarea garanției este recomandată prezentarea produsului defect în ambalajul original, împreună cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscală și certificatul de garanție în original. În cazul în care produsele ajung neînsoțite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fără a i se soluționa garanția în întregime. Vezi Retur și Reclamații.

Pentru aparatele de aer condiționat garanția se acordă doar în cazul în care montajul și punerea în funcțiune a aparatului a fost efectuată de o companie autorizată de importator sau distribuitor. Fiecare produs va fi însoțit de certificatul de garanție eliberat de producător.

Informații despre returul produselor cumpărate

Clientul poate denunța unilateral contractul cu PEGREL fără a invoca un motiv, în termen de 14 zile calendaristice (cf. ord. 34/2014), numai în scris și poate returna produsul (produsele) în alt termen de 14 zile calendaristice de la comunicarea denunțării.

PEGREL va înapoia contravaloarea produselor în cel mult 14 zile de la data primirii returului. Suma înapoiată nu include cheltuielile de transport.

Rambursarea contravalorii produselor returnate se va face prin transfer bancar în contul IBAN specificat în Formularul de Retur. 

NU se accepta pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri etc. Puteți face returul prin orice firmă de curierat (inclusiv Poșta Română), dar vă recomandăm pentru o mai bună desfășurare a procedurii de retur să utilizați servicii de curierat. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. Produsele pot fi returnate fără invocarea vreunui motiv.

În cazul în care produsele prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de uzură, filtre îmbâcsite, accesorii lipsă, etc. ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea restituită, sumă ce va fi estimată după evaluarea prejudiciilor constatate.

11. Forță majoră

Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

Exceptând cazurile în care nu au prevăzut în mod expres altfel, nici una din părțile unui contract încheiat, care este încă în derulare, nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea la termen și/sau în mod corespunzător, total sau parțial, a oricăreia din obligațiile care îi incumba în baza contractului, dacă neexecutarea obligației respective a fost cauzată de un eveniment de forță majoră.

Partea sau reprezentantul legal al părții care invocă evenimentul mai sus menționat, va aduce la cunoștința celeilalte, imediat și în mod complet, producerea acestuia și să ia orice măsuri care-i stau la dispoziție în vederea limitării consecințelor respectivului eveniment.

Partea sau reprezentantul legal al părții care invocă evenimentul mai sus menționat este exonerat de la această obligație numai în cazul în care evenimentul o împiedica să o ducă la bun sfârșit.

Dacă în termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a acestui contract fără că vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte alte daune-interese.

Partea care invocă evenimentul de forță majoră trebuie să facă dovada imposibilității executării obligațiilor în termen de 30 zile de la data producerii evenimentului

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră.

 

12. Termeni speciali

 • Promoțiile nu se cumulează cu alte promoții sau discount-uri.

 • PEGREL își rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natură și/sau legături pe oricare pagină a site-ului, cu respectarea legislației în vigoare.

 • PEGREL își rezerva dreptul de a putea efectua orice modificări ale acestor prevederi, precum și orice modificări ale site-ului/structurii acestuia/serviciului precum și orice conținut fără notificare prealabilă a Utilizatorului sau Clientului.

 • Facem toate eforturile pentru afișarea reală și corectă a imaginilor, însă în funcție de calibrarea și rezoluția fiecărui monitor exista posibilitatea ca acestea să fie diferite față de produsul în original.

 

13. Acceptarea termenilor și condițiilor

Folosirea acestui site reprezintă o acceptare a acestor termeni și condiții, care intră în vigoare la data în care ați folosit prima dată acest site.

Prezentul document a fost redactat și va fi interpretat în conformitate cu legislația romană.

 

14. Legea aplicabilă

Prezentul contract este supus legii Române. Eventualele litigii apărute între PEGREL  și utilizatori/clienți/cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești Române competente de la sediul vânzătorului.

 

Acte Normative:

Legea Nr. 8/1996 privind drepturile de autor

Legea Nr. 365/2002 privind comerțul electronic

Legea Nr. 84/1998 în ceea ce privește mărcile și indicațiile geografice

Legea Nr. 193/2000 ce are în vedere clauzele abuzive încheiate între comercianți și consumatori

Legea Nr. 449/2003 în legătură cu vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora

Hotărârea de Guvern Nr. 1308 din 20/11/2002 pentru aprobarea Normelor Metodologice întru aplicarea Legii Nr. 365/2002 privind comerțul electronic

Ordonanța Nr. 21/1992 ce reglementează protecția consumatorilor

Legea Nr. 363/2007 privind armonizarea reglementărilor naționale cu legislația europeană

Ordonanța de Urgență 34/2014 ce stipulează drepturile consumatorilor în relația cu profesioniștii

 

bottom of page